Így készülj a fotózásra - 8 tipp, hogy ne érjen meglepetés
2016. március 24. írta: Novák Gréta

Így készülj a fotózásra - 8 tipp, hogy ne érjen meglepetés

Gondolkoztál már rajta, milyen lehet egy profi fotózás?

Milyen lenne, ha egy napra te lennél a főszereplő és csak hátra kellene dőlnöd és hagyni, hogy kicsit átváltoztassanak?

woman-695448_1280.jpg

Milyen ruhában tudod elképzelni magad?

Dívás? Elegáns? Üzleti megjelenés? Ereszd el a hajam?

Mivel érdemes készülni egy fotózásra és mire lehet számítani?

Mit vigyél?

1.  Rengeteg ruhát - elő a bőrönddel

Itt az alkalom, kicsit kipróbálni magad. A helyszínen segíteni fognak neked 2-3 szettet összeállítani, szóval jobb ha van miből válogatni. Ereszd szabadjára a fantáziád és vigyél néhány különböző stílusú felsőt! Legyen egy olyan, amiben tuti jól fogod érezni magad és legyen olyan is, amit hétköznapra nem vennél fel. Meg fogsz lepődni, milyen jól áll a fotón, amit már egy ideje tologatsz a szekrényben és mindig túl vadnak tartottad, ahhoz hogy akár buliba is felvedd.

luggage-933487_640.jpg

2. Azt a bizonyos kis feketét (zöldet, kéket...)

Vigyél legalább egy lábmutogatós ruhát és a hozzá tartozó fekete harisnyát és magassarkút se hagyd otthon! Ez a nap az átváltozásról fog szólni, és akkor is készülj egy ruhával, ha inkább nadrágot szeretsz hordani.

3. Szűk nadrág

A fotón minden kicsit másképp mutat, mint a hétköznapi életben. Érdemes egy szűkebb fazonú farmerrel, vagy vászon nadrággal készülni. Én például igen csak meglepődtem, mikor a kedvenc fekete elegáns nadrágom nem mutatott olyan jól a a képen és a szűk farmer meg igen...

4. Bizsu

Elő a fiók mélyéről a medálokkal és nagyobb fülbevalókkal. A hangsúly itt most a nagyobb méreten van. Látványos darabokkal meglepően jó hatás érhető el a fotón. Ha van olyan, amit hétköznap nem nagyon viselsz, mert túl nehéz, most itt az alkalom. Érdemes akár a barátnőktől is kölcsönkérni egy egy darabot.

stone-665730_1280.jpg

5. Barátnőt

Ha ráér a barátnőd, vidd el. most igazán kibeszélgethetitek magatokat és minden színekkel, sminkkel és frizurával kapcsolatos kérdésetekre választ kaptok. A barátnődet a ruhaválogatásba is érdemes bevonni, biztos bekerül a bőröndbe pár extra darab, ha ő is segít :-)

6. Sportkupakos üdítő

Vigyázni kell a sminkre, viszont meg fogsz szomjazni, tehát érdemes szívószálas kis üdítővel, vagy sportkupakos itallal készülnöd.

És mit hagyj otthon?

7. A komfortzónádat

Határozd el, hogy egy napra teljesen elengeded magadat! Biztos sok új élmény vár, legyél rá nyitott. Engedd, hogy érjen egy kis meglepetés! A fő szabály pedig, hallgass a fotósra! A képek majd magukért beszélnek.

8. Az eddigi elképzelésedet arról, milyen egy fotózás

Mivel ez mégsem igazi divatfotózás, nem ugyanolyan a hangulat sem. A hangsúly azon van, hogy te jól érezd magad és felfedezd egy új oldaladat. Kérdezz bátran! Itt az alkalom, hogy kihasználd a  profi színtanácsadás lehetőségét!

+1 Ha szeretnél egy profi Linkedin profilképet is csináltatni, akkor egy kicsit üzletiesebb megjelenéssel is érdemes készülni!

 

Ha kérdésed van megtalálsz a Facebookon

Szép napot!

Novák Gréta

karrier coach

kave_karrier.jpg

Kávé & Karrier a Facebookon

Itt többet is megtudhatsz az Átváltoztatjuk fotózásról:

Átváltoztatjuk csapat - Szépség Kommandó a Facebookon

Szépség Kommandó honlapja

Jankó Zsanett Makeup Artist a Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://karriercoach.blog.hu/api/trackback/id/tr658531310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása