Milyen szakmákkal lehet majd jól keresni 2017-ben
2016. december 21. írta: Novák Gréta

Milyen szakmákkal lehet majd jól keresni 2017-ben

 

Mit jelent ma Magyarországon a versenyképes fizetés?

 

Mivel Magyarországon még mindig szeretnek a vállaltok titkolózni a fizetésekkel kapcsolatban, a munkavállalóknak sokszor nehéz a dolga a felvételi interjún, ha a bérezés szóba kerül.

 

A versenyképes fizetés a varázsszó, amit a cégek szeretnek feltüntetni a hirdetésekben, de ez egy szubjektív fogalom.

 

fizetesek.jpg

 

Szerencsére már vannak felületek, ahol utána lehet nézni a fizetési kategóriáknak.

 

http://www.fizetesek.hu/

 

http://www.mennyitkeresel.hu/

 

https://www.profession.hu/kalkulatorok/beriranytu

 

Az állásinterjú előtt mindenképpen érdemes felkészülni, hogy tisztába legyünk az iparágban jellemző fizetésekkel, illetve a szakterülethez tartozó és az adott vállalatra jellemző bérsávokkal.

Az is nagy segítség az interjú előtt, ha gyakorlunk a várható kérdésekkel és szokjuk magát a helyzetet, főleg ha eddig ritkán, vagy már régen interjúztunk és nincs meg az 'állásinterjú rutinunk'. Mivel egy állásinterjúnak magas a tétje, érdemes akár szakember segítségét is igénybe venni a felkészüléskor, mert mikor megkapjuk az egyik kinézett állást és jó feltételekkel tudunk megállapodni a munkáltatóval, akkor megtérül a befektetés.

allasinterju_felkeszites.png

Ha valaki pedig a ma nagyon keresett hiányszakmák egyikébe dolgozik, akkor szintén érdemes utánanézni, hogy a jelenlegi fizetése mennyire reális.

 

A hirado.hu cikke pont ezt a témakört járja körbe:

 

Jól akar keresni? Ezekkel a szakmákkal megteheti

A Nemzetgazdasági Minisztérium egyéni kereseti felvétel adatállományaiból készített lista alapján kiderül, mely szakmákkal lehetett jól, nagyon jól, vagy nagyon rosszul keresni Magyarországon. Csaknem tízezer forint különbség van a legjobban és a legrosszabbul fizetett dolgozók órabére között.

Elolvasom a folytatást....

A bejegyzés trackback címe:

https://karriercoach.blog.hu/api/trackback/id/tr4812065979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása